Mens en Techniek I Biometrie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Mens en Techniek I Biometrie

Als je niet wilt of kunt kiezen tussen gezondheidszorg en techniek dan is de HBO-opleiding Mens en Techniek I Biometrie iets voor jou. Biometrie leidt specialisten op in het meten in, aan en rond het menselijk lichaam.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met de opleiding Mens en Techniek - differentiatie Biometrie word je:

 

De biometrist slaat een brug tussen techniek en gezondheidszorg of sport als ook revalidatie. Je bedient of ontwikkelt de apparatuur die wordt gemaakt om de gezondheid van patiënten of prestaties van sporters te meten. Na de opleiding Biometrie kun je terecht in meerdere sectoren: de gezondheidszorg, de medisch-technische industrie of de revalidatie dan wel sportwereld/-industrie.

 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

ls je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Je kunt bijvoorbeeld de bachelor Biomedische Technologie volgen aan de Technische Universiteit Eindhoven of aan de Universiteit van Twente. Ook kun je een master (Bio)Medical Engineering of Technische Geneeskunde volgen in Twente. Andere studenten kiezen voor Bewegingswetenschappen of Biomedische Wetenschappen aan de universiteit Maastricht, bio-elektronica en nanotechnologie te Hasselt en neurocognitie en sportwetenschappen te Bielefeld.

 

Daarnaast gaan veel studenten voor een master naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Engeland, Amerika, Australië of Zuid-Afrika.

 

Kortom, er zijn tal voor doorstroommogelijkheden.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25