Mondzorgkunde - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Mondzorgkunde

Bij de studie mondzorgkunde staat mondhygiënisch handelen centraal en leer je alles over preventieve mondzorg. Lees hier alles over de opleiding mondzorgkunde!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van deze opleiding kun je gaan werken in het enige paramedische beroep binnen de tandheelkunde:


Voorkomen is beter dan genezen. In het beroep mondhygiënist speelt preventie een belangrijke rol. Je geeft voorlichting aan patiënten, ouders, onderwijzend personeel, kinderen en andere doelgroepen. Je geeft voorlichting over het onderhoud van het gebit in het algemeen, maar ook over het onderhoud bij bepaalde problemen. Bij je werkzaamheden horen ook het verwijderen van tandsteen of het polijsten van een gebit.

Daarnaast mag je, onder supervisie van een tandarts, röntgenfoto’s maken, verdovingen uitvoeren, boren en kleine eerste gaatjes vullen.


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

Wanneer je de HBO-bachelor Mondzorgkunde hebt afgerond én een VWO-diploma hebt behaald met natuurkunde, scheikunde én wiskunde, dan kun je starten met de universitaire opleiding Tandheelkunde. Voor deze opleiding geldt wel een selectieprocedure.

Of denk eens aan de universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen. Na het volgen van een pre-master kun je aan deze studie beginnen.

Nadat je minimaal twee jaar werkervaring met neurologische patiënten hebt opgedaan, kun je ook kiezen voor de HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie.

Lees meer:

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25