Operatieassistent - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Operatieassistent

De pittige HBO-opleiding Operatieassistent biedt jou de mogelijkheid om later aan de slag te gaan in de operatieve zorg. Je leert te werken met patiënten en medische techniek om zo op de juiste manier de chirurg tijdens operaties te assisteren.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?

Waar aanmelden?

Om de opleiding tot operatieassistent te kunnen volgen, moet je eerst solliciteren en worden aangenomen als leerling operatieassistent bij een ziekenhuis.

 

Theorie
Voor het theoretische gedeelte van de opleiding werken ziekenhuizen vaak samen met scholen uit de regio. De theorie kun je volgen bij:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

 

 • www.fontys.nl

  Fontys Hogescholen in diverse plaatsen in Nederland. Operatieassistent: voltijd

 

 • www.han.nl

  HAN in Arnhem, Nijmegen. Operatieassistent: werkend leren

 

 

 • www.saxion.nl

  Saxion in Deventer, Enschede, Apeldoorn. Operatieassistent: werkend leren (Verpleegkunde HBO met OK-route)

 

 

 

 

 • www.zuyd.nl

  Zuyd Hogeschool in Heerlen, Sittard/Geleen, Maastricht. Operatieassistent: werkend leren (Verpleegkunde HBO Technische Leerroute)

 

Praktijk
Je kunt voor de opleiding tot operatieassistent bij de meeste ziekenhuizen in Nederland een aanstelling als leerling operatieassistent krijgen. Je moet daar eerst voor solliciteren.

 

Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie: extra info.

 

Als je aangenomen bent, meldt het ziekenhuis je aan bij een regionaal opleidingsinstituut en kun je met de opleiding beginnen.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

, Werkend leren

VOOROPLEIDING

Anesthesiemedewerker

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25