Pedagogisch Professional Kind en Educatie - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Pedagogisch Professional Kind en Educatie (AD)

Heb je interesse in een opleiding die de vakgebieden pedagogiek en educatie combineert met management en ondernemerschap? Dan is  Pedagogisch Management Kind en Educatie iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om vanuit jouw pedagogische en educatieve bagage de juiste keuzes te maken als leidinggevende in een omgeving waar ouder en kind centraal staan. Lees snel verder!

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Inhoud opleiding
Waar aanmelden?

Inhoud opleiding

De Associate degree Professional Kind en Educatie is iets voor jou als jij wilt werken met kinderen, maar nog niet weet in welke branche.

 

Je ontwikkelt je tijdens deze studie tot professional op het gebied van kinderen. Je richt je op de leeftijdsgroep van 0-14 jaar, en leert hoe je de verbindende schakel kunt zijn binnen de verschillende branches onderwijs, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang.

 

In deze opleiding verdiep jij je in onderwerpen als ontwikkeling, begeleiding, opvoedkunde en interactie tussen kinderen. Ook leer je hoe je het beste kunt omgaan met opvoeders, door bijvoorbeeld gespreksvaardigheden te oefenen. Het ontwikkelen van je vaardigheden is belangrijk omdat jij de verbindende schakel bent tussen de opvang, school en thuis.

 

Naast theoretische kennis doe je praktijkervaring op. Je gaat naast je studie minimaal 16 uur werken in een relevante werkomgeving, zodat je je vakkennis en vaardigheden gelijk kunt toepassen.  

 

Toelatingseisen
Om tot de opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie te worden toegelaten, moet je in het bezit zijn van één van de volgende diploma’s:


-    MBO4/HAVO/ VWO: affiniteit en ervaring met kinderen
-    MBO 3: opleiding met relevante werkervaring en als aanvullende eis moet je de 21+ toets maken.

 

Vervolgopleidingen
Wil je na het afronden van de Associate degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie verder studeren? Geen probleem, je kunt doorstuderen voor je bachelor. 

 

Wanneer je kiest voor een aansluitende bacheloropleiding, kun je deze versneld volgen door gebruik te maken van vrijstellingen.
Informeer naar jouw mogelijkheden bij de onderwijsinstelling waar je een bachelor wilt gaan volgen.

 

Wat word je
Wanneer je het diploma voor Associate degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie gehaald hebt, stap jij in de wereld van een kind als Pedagogisch Professional Kind en Educatie (PPKE’er).

Waar aanmelden?

Je kunt de Associate degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie volgen aan de volgende hogescholen:

 

Katholieke Pabo Zwolle
Deeltijd

 

Christelijke Hogeschool Viaa Zwolle
Deeltijd (vanaf 2018 ook voltijd)

Specificaties:

NIVEAU

Associate Degree

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

OPLEIDINGSINSTITUUT

Katholieke Pabo Zwolle

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25