Pedagogische Wetenschappen - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Pedagogische Wetenschappen

Als student Pedagogische Wetenschappen ga je op de universiteit aan de slag met onderwerpen zoals adolescentie, diagnostiek, onderwijskunde en jeugdbeleid. Deze studie kun je bij een aantal universiteiten ook in deeltijd volgen. 

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

In je werk is hulpverlening, begeleiding en ondersteuning het belangrijkst. De kans is groot dat je na afronding van je opleiding in een gezondheidsinstelling gaat werken, waarbij je verschillende functies kunt gaan uitvoeren. Voorbeelden zijn:


- beleidsfuncties
- coördinerende functies
- adviesfuncties
- uitvoerende functies op gebied van hulpverlening, voorlichting en preventie

 

Na afronding van je bachelor kun je bijvoorbeeld aan de slag als (basis)pedagoog, begeleider van gezinnen of trainer/adviseur bij pedagogische instellingen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de bacheloropleiding hebt afgerond, kun je doorstuderen om je mastertitel te halen. Je kunt uit verschillende richtingen kiezen tijdens de Master Pedagogische Wetenschappen.

 

 

Je kunt ook een engelstalige master in de pedagogiek volgen. Bijvoorbeeld de researchmaster Child Development waarin je leert onderzoek te doen op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25