Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (niv. 4) - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

De 4-jarige mbo-opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg leidt je op tot persoonlijk begeleider van mensen met een beperking. Het kan gaan om mensen van alle leeftijden met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking. Naast beperkingen kan er sprake zijn van psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...je met de MBO niveau 4-opleiding Maatschappelijke Zorg en Groen aan Helicon MBO Nijmegen, de begeleiding van mensen kan combineren met liefde voor natuur en dieren? Na 4 jaar mag jij jezelf  'Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij' noemen en kun je mensen gaan begeleiden in een groene omgeving.

 

...je met deze opleiding binnen de gehandicaptenzorg erg veel kanten uit kunt?...deze opleiding vergelijkbaar is met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen? Dit komt omdat de opleidingen Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg uitstroomrichtingen zijn van de studierichting Maatschappelijke Zorg.

 

...je waarschijnlijk een studieduurverkorting kunt krijgen als je al over (vrijwilligers)ervaring beschikt? Met een EVC-procedure kun je laten testen welke relevante ervaring hierop van toepassing is. Zie ook: Eisen toelating.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

, Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2