Physician Assistant - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Physician Assistant

Ben je HBO-verpleegkundige, fysiotherapeut, verloskundige, operatiemedewerker of bijvoorbeeld logopedist en wil je méér? Dan is dit een perfecte vervolgstap in je carrière!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Kosten 2015/2016
Het lesgeld voor de opleiding Physician Assistant is € 1.951,- per jaar. Dat is exclusief kosten voor boeken en bijkomend studiemateriaal.Vergoeding
Omdat je werkt als PA in opleiding, ontvang je een salaris. Het salaris van een PA in opleiding is afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en werkplek.


Werkgevers krijgen van het ministerie van VWS rond de € 1.875,- per maand van de salariskosten voor PA's in opleiding vergoed. Bovendien zijn er vergoedingen voor de stagebegeleiders en voor de begeleiding op de werkplek.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

OPLEIDINGSVORM

Duaal

VOOROPLEIDING

Ergotherapie

Fysiotherapie

Huidtherapie

Logopedie

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Oefentherapie Cesar

Podotherapie

Verloskunde

Verpleegkunde HBO

Medische Hulpverlening

Voeding en Gezondheid

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25