Praktijkondersteuner Huisartsenzorg - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg

De opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg is een post-HBO-studie die je in deeltijd volgt. De opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar. Je leert hoe je de zorg organiseert en uitvoert voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes en astma. Er is aandacht voor medische kennis, het opzetten van een eigen spreekuur, afleggen van huisbezoeken, geven van voorlichting en verbeteren van de praktijkvoering.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de post HBO-opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg kun je aan de slag als praktijkondersteuner (POH) bij een huisartsenpraktijk.

 

 

Je ondersteunt de huisarts bij medische taken. Zo zet je een eigen spreekuur op, leg je huisbezoeken af en geef je voorlichting.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Heb je na deze post-HBO-opleiding nog behoefte om verder te studeren? Veel praktijkondersteuners ontwikkelen zich richting praktijkmanagement. Of volgen modules om zich te specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg en palliatieve zorg.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25