Praktijkondersteuner Huisartsenzorg - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg

De opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg is een post-hbo-studie die je in deeltijd volgt. De opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar. Je leert hoe je de zorg organiseert en uitvoert voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes en astma. Er is aandacht voor medische kennis, het opzetten van een eigen spreekuur, afleggen van huisbezoeken, geven van voorlichting en verbeteren van de praktijkvoering.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Het collegegeld voor de deeltijdopleiding kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.
 

De kosten van je studie bestaan naast de inschrijfkosten en het collegegeld ook uit de aanschaf van studiemateriaal (denk aan boeken, excursies en ander onderwijsmateriaal).Vergoeding
Als je de opleiding zelf betaalt, vormt deze als ‘studie voor een beroep’ een aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Betaalt je werkgever, dan ontvangt die het fiscale voordeel, waarbij ook nog aanvullende gunstige regelingen van toepassing zijn.


Omdat de opleiding een deeltijdopleiding is, kom je helaas niet in aanmerking voor studiefinanciering of een OV-jaarkaart.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 3