Praktijkondersteuner Huisartsenzorg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg

De opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg is een post-HBO-studie die je in deeltijd volgt. De opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar. Je leert hoe je de zorg organiseert en uitvoert voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes en astma. Er is aandacht voor medische kennis, het opzetten van een eigen spreekuur, afleggen van huisbezoeken, geven van voorlichting en verbeteren van de praktijkvoering.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...POH een veelgebruikte afkorting is voor Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg?...de POH mensen begeleidt met een (risico op) chronische lichamelijke aandoeningen?

 

...er ook een opleiding Praktijkondersteuner Huisarts GGZ is? Je richt je dan op de zorg voor patiënten met geestelijke klachten.

 

...je als stagiair praktijkondersteuner recht hebt op een stagevergoeding van 150 euro per maand als je meer dan 15 uur stage loopt per week? Deze vergoeding komt via je stagebieder. Als je geen OV-kaart hebt dan heb je ook recht op reiskostenvergoeding. Je stagebieder kan jouw vergoeding direct weer terugkrijgen van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, www.ssfh.nl. De regeling is een initiatief van de cao-partners in de huisartsenzorg om meer stageplaatsen te creëren....je als praktijkondersteuner huisarts goede carrièreperspectieven hebt? Het is een groeiende functie, waar veel vraag naar is.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25