Research Coördinator - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Research Coördinator

Bij de opleiding Research Coördinator leer je om onderzoek te coördineren, specialisten te ondersteunen en onderzoekspersonen te begeleiden. Lees hier meer!

Delen
opleider
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding

Over de opleiding

Het hoog houden van de kwaliteit tijdens een klinisch wetenschappelijk onderzoek is jouw hoofddoel als onderzoekprofessional. Hoe je dit doet, leer je tijdens de post HBO-opleiding Research Coördinator. Je wordt voorbereid om tijdens en na je studie als researchcoördinator aan de slag te gaan waarbij je onderzoek coördineert, specialisten ondersteunt en onderzoekspersonen begeleidt.

 

Inhoud opleiding

De kwaliteit van onderzoek is afhankelijk van het personeel dat het onderzoek uitvoert en ondersteunt. Het is daarom belangrijk dat er een researchprofessional aanwezig is die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld wet- en regelgeving juist wordt toegepast, dat onderzoekspersonen op een cliëntgerichte manier worden benaderd en dat er een juiste omgang is met de onderzoeksmedicatie.


Je maakt tijdens je opleiding al kennis met jouw toekomstige werkomgeving. Binnen het ziekenhuis ga je aan de slag met taken van een researchprofessional, zo leer je een coördinerende rol aan te nemen. Ben je van huis uit verpleegkundige, dan komen alledaagse verpleegkundige taken nauwelijks/niet meer voor. Je verdiept je in het coördineren en faciliteren van verschillende fases, opzetten en bijhouden van administratie en ondersteunen van verpleegkundigen en andere betrokkenen. Daarbij ga je competentiegericht te werk en ontwikkel je de juiste beroepshouding.

 

Na afronding van de opleiding word je researchcoördinator.

 

Eisen toelating
Heb jij een paramedische achtergrond en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is de verdiepende opleiding Research Coördinator geschikt voor jou. Om met deze opleiding te starten, moet je in het bezit zijn van een HBO-diploma gezondheidszorg, bijvoorbeeld HBO-Verpleegkunde of HBO Beeldvormende technieken. Daarnaast heb je 1 jaar relevante werkervaring.


Wanneer je een MBO-diploma gezondheidszorg hebt, kan het zijn dat sommige onderwijsinstellingen je vragen om een assessment af te nemen, om te bepalen of je wordt toegelaten tot de opleiding researchverpleegkundige. Het is belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst en dat je beschikt over relevante computervaardigheden Je gaat tijdens je studie aan de slag in de praktijk. Je studie duurt 13 tot 15 maanden, afhankelijk van je dienstverband en werkervaring.

 

Extra informatie
Wil je meer weten over de opleiding Research Coördinator? Neem dan contact op met de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Zie voor meer informatie: researchprofessionals.venvn.nl

 

Of bekijk het opleidingsaanbod bij Breederode Hogeschool: www.breederode.nl

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 4

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16