Sociaal Werk in de Zorg - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Sociaal Werk in de Zorg

Tijdens de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg leer je hoe je (kwetsbare) mensen met chronische belemmeringen weer de regie kunt laten nemen. Lees meer!

Delen
sociaal
Choose
Your
Future
Inhoud opleiding
Toelatingseisen

Inhoud opleiding

Tijdens de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg, neem jij het heft in eigen hand en laat je jouw coördinatievaardigheden zien. Je leert hoe je (kwetsbare) mensen met chronische belemmeringen weer de regie kunt laten nemen.
Samen met de cliënt en zijn/haar netwerk zoek jij naar kansen. Je komt met vernieuwende ideeën om te voorzien in de hulpvraag van de cliënt.


De vraag naar breed inzetbare sociaal werkers groeit. Deze studie speelt hierop in. Je leert hoe je het netwerk van een cliënt het beste kunt benutten, hoe je samenwerkt met verschillende partijen en hoe je de zorgvraag overzichtelijk organiseert.
Tijdens deze opleiding ontwikkel je een nieuwsgierige, ondernemende en onderzoekende houding, zodat je een passend woon-, werk-, en leefklimaat kunt organiseren voor de cliënt.


Vakken die je o.a. kunt verwachten zijn:


-    ontwikkelingspsychologie
-    gesprekstechnieken
-    sociologie


Wat je in de theorie leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Naast je studie werk je dan ook in een relevante werkomgeving.

 

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de opleiding Sociaal Werk in de Zorg als je één van de volgende diploma’s hebt behaald:


-    HAVO
-    VWO
-    MBO niveau 4


Daarnaast moet je bij de start van je studie een leerwerkovereenkomst sluiten met een bedrijf. Hierdoor kun je tijdens je studie werken in een relevante werkomgeving. Informeer bij de school van jouw keuze naar meer informatie over de toelatingseisen. De opleidingsinstituten waar je deze opleiding kunt volgen, staan onderaan deze pagina.

Specificaties:

NIVEAU

Associate Degree

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Duaal

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25