Speltherapie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Speltherapie

Het is belangrijk dat elk kind wordt bereikt op zijn eigen niveau. Door speltherapie is dit mogelijk. Hierbij krijgt het kind de gelegenheid om spanning, gedrag en gevoelens door middel van spel te uiten. Hoe je dit kunt begeleiden, leer je tijdens de post HBO-opleiding Speltherapie.  

Delen
kind
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met de opleiding Speltherapie word je opgeleid tot de functie:

 

 

Je werkt met kinderen die door emotionele problemen een achterstand in hun ontwikkeling hebben. Je helpt ze door met hen te gaan spelen, zodat ze ervaringen kunnen verwerken. Als de problemen erg diep liggen, kun je kinderen doorverwijzen naar een kinderpsycholoog. 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

De opleiding Speltherapie is zelf een vervolgopleiding, namelijk een post HBO-opleiding die bedoeld is voor mensen met een sociaal-agogische of paramedische opleiding op HBO-niveau.

 

Er zijn echter nog allerlei studiemogelijkheden als je de opleiding hebt afgerond. Er zijn namelijk diverse cursussen, workshops, studiedagen en trainingen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Kijk bij één van de hogescholen (zie waar aanmelden).

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25