Spoedeisende Hulp Verpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Spoedeisende Hulp Verpleegkunde

De vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige richt zich op het zelfstandig verplegen van patiënten op een afdeling Spoedeisende Hulp. Doordat je tijdens de opleiding op de afdeling Spoedeisende Hulp werkt, raak je bekend met acute en levensbedreigende situaties waarbij je leert direct en effectief in te grijpen. Deze 12-18 maanden durende specialistische vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkundige kun je volgen nadat je een opleiding A-, MBO- of HBO- Verpleegkunde hebt afgerond.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...het handig is als je al een jaar praktijkervaring hebt opgedaan als verpleegkundige, voordat je aan deze opleiding begint? Voor sommige opleidingsplaatsen is dit zelfs een vereiste!

 

... het aantal studiebelastingsuren van de verpleegkundige vervolgopleiding Spoedeisende Hulp in totaal zo’n 360 uur bedraagt? Ongeveer de helft van deze tijd breng je door op school, de rest is zelfstudie. Daarnaast leer je het vak in de praktijk.

 

... je vaak zelf verslagen moet schrijven van gesprekken die tijdens de opleiding met begeleiders hebt? Je kunt hierbij denken aan introductie-, voortgangs- en eindevaluatiegesprekken.

 

... de opleiding voluit 'Verpleegkundige Vervolgopleiding tot Spoedeisende Hulp Verpleegkundige' heet? 

 

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25