Sportkunde - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Sportkunde

Binnen deze opleiding is er aandacht voor management, financiën en ondernemen. Ook doe je actief aan sport en behaal je een trainer-/coachlicentie. Sportkunde (sommige hogescholen hanteren de Engelse naam ‘Sport Studies’) is een nieuwe naam voor vier hbo-sportopleidingen: Sport en Bewegen, Sport, Gezondheid en Management, Sport, Management en Ondernemen, en Sport- en Bewegingseducatie.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Wil je meer info?

Wil je meer info?

 • www.allesoversport.nl

  Op deze website van het ministerie van VWS staat alle kennis over sport en bewegen. Je vindt er onder meer informatie over starten met sporten en bewegen, afvallen en blessures.

   

 • www.bvmsport.nl

  BVM sport is een beroepsvereniging voor managers in de sector sport. Op deze website vind je publicaties, advies, vacatures, stages en voorlichting.

   

 • www.duo.nl/

  Site van DUO, voor scholieren, studenten en ouders. Over aanmelden en geld voor school of studie. Ook informatie over loten en numerus fixus.

   

 • www.nisb.nl/

  NISB Kenniscentrum is de kennisbank van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Doelstelling is de positieve maatschappelijke waarden van sport en bewegen zo goed mogelijk te benutten.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.sport-netwerk.nl

  Ben jij op zoek naar een sportvacature, sportstage of sportopleiding? Dan ben je bij Sport-Netwerk.nl aan het juiste adres. Deze site toont banen in de gehele sportbranche onder andere op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en sportsponsoring.

   

 • www.sportkunde.nl

  Op deze site geven de acht hogescholen die Sportkunde aanbieden algemene informatie over de opleiding.

   

 • www.sportloopbaangarantieplan.nl

  Sportloopbaangarantieplan.nl is een vacaturebank voor studenten en afgestudeerden van mbo en hbo sport- en management opleidingen in Nederland. Op deze site krijg je een overzicht van (afstudeer)stages en vacatures in de sport- en beweegbranche.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.vereniginghogescholen.nl

  Wil je meer weten over deze opleiding? Je kunt dan contact opnemen met een hogeschool die deze opleiding aanbiedt. Voor adressen van hogescholen en meer informatie over het Hoger Beroeps Onderwijs (HBO) surf je naar de site van de Vereniging Hogescholen.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2