Sportkunde - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Sportkunde

Binnen deze opleiding is er aandacht voor management, financiën en ondernemen. Ook doe je actief aan sport en behaal je een trainer-/coachlicentie. Sportkunde (sommige hogescholen hanteren de Engelse naam ‘Sport Studies’) is een nieuwe naam voor vier hbo-sportopleidingen: Sport en Bewegen, Sport, Gezondheid en Management, Sport, Management en Ondernemen, en Sport- en Bewegingseducatie.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?

Waar aanmelden?

Je kunt de opleiding Sportkunde volgen aan meerdere hogescholen. Op enkele hogescholen wordt de studie aangeduid met de Engelse term ‘Sport Studies’.

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

 

 

 • www.fontys.nl

  Fontys Hogescholen in diverse plaatsen in Nederland. Sportkunde: voltijd

 

 • www.hanze.nl

  Hanzehogeschool Groningen in In diverse plaatsen in Nederland. Sportkunde: voltijd (ook mogelijkheid tot associate degree)

 

 • www.hva.nl

  Hogeschool van Amsterdam (HvA) in Amsterdam. Sportkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.hz.nl

  HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Sportkunde: voltijd

 

 • www.inholland.nl

  Hogeschool Inholland in diverse plaatsen in de Randstad. Sportkunde: voltijd

 

 

Het kan zijn dat één van de hogescholen een selectieprocedure heeft.Opleiding met selectie
Scholen kunnen zelf studenten selecteren voor zogenoemde fixusopleidingen. Het selecteren van studenten heet decentrale selectie. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer. Belangrijk zijn ook je motivatie, persoonlijkheid en andere schoolprestaties. De onderwijsinstelling bepaalt zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Bijvoorbeeld een toets, assessment of selectiedag.

Hoe aanmelden?

Is er op de school van jouw keuze sprake van een fixusopleiding, meld je dan op tijd aan. De uiterste aanmelddatum is 15 januari. Houd er rekening mee dat de deadline voor aanmelden voor een opleiding met een numerus fixus een stuk eerder is dan de aanmelddeadline voor opleidingen zonder numerus fixus (want die is op 1 mei). De aanmelding verloopt via Studielink: www.studielink.nl

 

LET OP: 
Voor de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde mag je je maar bij één hogeschool of universiteit aanmelden per studiejaar. Het verschilt per opleiding en per school of je 2 of 3 keer kunt deelnemen aan een selectieprocedure. 
 

Je mag je in één studiejaar voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden en meedoen met de selectieprocedure. In totaal mag je je maximaal voor 4 opleidingen opgeven. Dus 2 numerus fixus-opleidingen en 2 opleidingen zonder numerus fixus. Of 1 numerus fixus-opleiding en 3 opleidingen zonder numerus fixus. 
 

Is er geen selectieprocedure? Meld je dan uiterlijk voor 1 mei aan via Studielink. Je hebt dan nog recht op een studiekeuzecheck.

 

Studiefinanciering
Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2