Tandartsassistent - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Tandartsassistent

De MBO-opleiding (niveau 4) Tandartsassistent leert je alles om de tandarts zo goed mogelijk te assisteren. Zo verdiep je je in het uitvoeren van tandheelkundige handelingen, het assisteren bij tandtechnische werkzaamheden en het geven van voorlichting en advies. Ook krijg je les in gezondheidszorg, tandproblematiek en administratieve handelingen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?

Waar aanmelden?

Deze voltijdopleiding kun je aan diverse hogescholen volgen:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

 • www.han.nl

  HAN in Arnhem, Nijmegen. Mondzorgkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.hanze.nl

  Hanzehogeschool Groningen in In diverse plaatsen in Nederland. Mondzorgkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.hu.nl

  Hogeschool Utrecht in Utrecht en Amersfoort. Mondzorgkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.inholland.nl

  Hogeschool Inholland in diverse plaatsen in de Randstad. Mondzorgkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

In het vorige studiejaar was er voor deze studie een selectieprocedure. De kans is groot dat dit het komend schooljaar weer zo is.

 

Opleiding met selectie
Scholen kunnen zelf studenten selecteren voor hun zogenoemde fixusopleidingen. Het selecteren van studenten heet decentrale selectie. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer. Belangrijk zijn ook je motivatie, persoonlijkheid en andere schoolprestaties. De onderwijsinstelling bepaalt zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Bijvoorbeeld een toets, assessment of selectiedag.

Hoe aanmelden?

Is er op de school van jouw keuze sprake van een fixusopleiding, meld je dan op tijd aan. De uiterste aanmelddatum is 15 januari. De aanmelding verloopt via Studielink: www.studielink.nl.LET OP: 
Voor de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde mag je je maar bij één hogeschool of universiteit aanmelden per studiejaar. Het verschilt per opleiding en per school of je 2 of 3 keer kunt deelnemen aan een selectieprocedure. 


Je mag je in één studiejaar voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden en meedoen met de selectieprocedure. In totaal mag je je maximaal voor 4 opleidingen opgeven. Dus 2 numerus fixus-opleidingen en 2 opleidingen zonder numerus fixus. Of 1 numerus fixus-opleiding en 3 opleidingen zonder numerus fixus. 


Studiefinanciering 
Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.

 

Meer onderwijsinstellingen 

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, BBL

, BOL

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25