Tandheelkunde - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Tandheelkunde

De opleiding tot tandarts is een studie op universitair niveau. Wil jij mensenwerk met techniek en precisie combineren? Dan is tandheelkunde studeren misschien iets voor jou!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?

Waar aanmelden?

Je kunt deze opleiding volgen aan diverse universiteiten:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

 • www.ru.nl

  Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen. Tandheelkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.rug.nl

  Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Groningen. Tandheelkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.uva.nl

  Universiteit van Amsterdam (UvA) in Amsterdam. Tandheelkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

 • www.vu.nl

  Vrije Universiteit Amsterdam (VU) in Amsterdam. Tandheelkunde: voltijd (selectieprocedure)

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

 

In het vorige studiejaar was er voor deze studie een selectieprocedure. De kans is groot dat dit het komend schooljaar weer zo is.

 

Opleiding met selectie
Scholen kunnen zelf studenten selecteren voor hun zogenoemde fixusopleidingen. Het selecteren van studenten heet decentrale selectie. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer. Belangrijk zijn ook je motivatie, persoonlijkheid en andere schoolprestaties. De onderwijsinstelling bepaalt zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Bijvoorbeeld een toets, assessment of selectiedag.

Hoe aanmelden?

Is er op de school van jouw keuze sprake van een fixusopleiding, meld je dan op tijd aan. De uiterste aanmelddatum is 15 januari. De aanmelding verloopt via Studielink: www.studielink.nl.LET OP: 
Voor de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde mag je je maar bij één hogeschool of universiteit aanmelden per studiejaar. Het verschilt per opleiding en per school of je 2 of 3 keer kunt deelnemen aan een selectieprocedure. Je mag je in één studiejaar voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden en meedoen met de selectieprocedure. In totaal mag je je maximaal voor 4 opleidingen opgeven. Dus 2 numerus fixus-opleidingen en 2 opleidingen zonder numerus fixus. Of 1 numerus fixus-opleiding en 3 opleidingen zonder numerus fixus. Studiefinanciering 
Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

, Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M08 29