Vaktherapie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Vaktherapie

Hoe creatief ben jij? De HBO-opleiding Vaktherapie (voorheen Creatieve Therapie) leert je mensen te helpen met het oplossen van problemen door middel van een kunstzinnig medium. Er zijn verschillende richtingen die je kunt volgen, bijvoorbeeld drama, muziek of beeldend.

Delen
Vaktherapie
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je met de opleiding Vaktherapie klaar bent, dan ben je:

 

 

Je helpt mensen met het oplossen van problemen door middel van een kunstzinnig medium. Je doet activiteiten met hen en gebruikt daarvoor het medium waarin jij je hebt gespecialiseerd. Hoe kunstzinnig je beroep ook is: bij de behandeling ga je methodisch en doelgericht te werk...

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Nadat je de opleiding Vaktherapie hebt afgerond en praktijkervaring als vaktherapeut hebt opgedaan, kun je starten met de vervolgopleiding Master of Arts Therapies. Tijdens deze HBO-master doe je onderzoek naar het effect van vaktherapie en verdiep je je in je eigen vakgebied.

 

Je kunt ook kiezen voor de HBO-master Social Work of doorstuderen als speltherapeut, tekentherapeut en eurythmie docent/therapeut. Hiervoor volg je over het algemeen een post HBO-opleiding, zoals Speltherapie.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

30 mei 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25