Verloskunde - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verloskunde

De HBO-opleiding Verloskunde (of: Verloskundige) is een 4-jarige opleiding op HBO-niveau. Je leert hoe je zwangere vrouwen en hun partners begeleidt tijdens een ongecompliceerde of gecompliceerde zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Met het diploma Verloskunde ben je een medisch professional die zelfstandig een zwangerschap en bevalling mag begeleiden. De opleiding Verloskunde is pittig en er geldt een selectieprocedure. Daar staat tegenover dat de werkgelegenheid goed is!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... je de praktische vaardigheden aangeleerd krijgt met behulp van modellen, video-apparatuur en simulatiepatiënten?

 

.... je als verloskundige met enkele jaren ervaring ook aan het werk kunt in ontwikkelingslanden? Daar verleen je niet alleen directe zorg, maar doe je vaak ook veel aan voorlichting en opleiding.

 

... er al sinds 1865 een wet bestaat die de bevoegdheden van een verloskundige regelt? Sindsdien is die wet wel gewijzigd en aangevuld. Kijk maar eens op www.bigregister.nl

 

... de Hogeschool Zeeland, samen met Hogeschool Antwerpen, de gecombineerde opleiding Verpleeg- en Vroedkunde aanbiedt? Na 5 jaar ben je in het bezit van 2 diploma's: de bachelor Verpleegkunde en de bachelor Vroedkunde. Je kunt je dan in Nederland in het BIG-register laten opnemen en werken als verloskundige. Omdat Vroedkunde inhoudelijk een andere opleiding is, kan het zijn dat je minder gemakkelijk een baan vindt. Lees meer op de KNOV-website. Zie: extra info.

 

... studenten op kosten van hun school kunnen worden ingeënt tegen hepatitis B? De onderwijsinstellingen kunnen hiervoor een tegemoetkoming aanvragen bij het ministerie. Met deze inenting lopen studenten tijdens hun opleiding of stage minder risico besmet te raken met het hepatitisvirus.

 

... afgestudeerden van de bacheloropleiding Verloskunde zo'n 8 procent meer verdienen dan afgestudeerden van andere opleidingen in de sector Zorg? Dat komt onder meer door de grote stijging in de vergoeding door zorgverzekeraars voor een volledige begeleiding van zwangere vrouwen.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25