Verpleegkundige Maatschappij en Gezondheid: AGZ of JGZ - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verpleegkundige Maatschappij en Gezondheid: AGZ of JGZ

Tijdens de post HBO-opleiding Verpleegkundige Maatschappij en Gezondheid, profielen AGZ of JGZ leer je alles over het voorkomen van gezondheidsproblemen bij groepen. Hierbij hoort het geven van adviezen en voorlichting aan reizigers, leerkrachten, ouders en andere doelgroepen. Maar er is meer...  Je leert ook wat er allemaal verandert in je vak, wat het betekent om te werken voor en samen met een gemeente en veel andere partijen, hoe de publieke gezondheid is georganiseerd en welke wetten en regels er zijn. En natuurlijk ga je dieper in op de inhoud van je vak én de rol en positie die jij kunt innemen in je organisatie. 

Delen
werk
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Je gaat werken bij een GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) of andere organisatie voor openbare gezondheidszorg. Daar houd je je bezig met het bewaken van de volksgezondheid van groepen. Je voorkomt en bestrijdt infectieziekten zoals tuberculose, seksueel overdraagbare aandoeningen of infecties in het algemeen die voorkomen in openbare gebouwen als verpleeghuizen en kinderdagverblijven. Daarnaast bestaat je werkterrein eventueel uit medische milieukunde, reizigersadvisering en openbare geestelijke gezondheidszorg.

 

Als sociaal-verpleegkundige kun je je ook richten op de jeugd van 0-19 jaar. Je controleert hun lichamelijke en psychosociale ontwikkeling en geeft hen of de ouders zo nodig advies.

 

 

Vervolgopleidingen

Beroepsspecifieke vervolgmogelijkheden
Na deze post HBO-opleiding kun je diverse cursussen, trainingen en themadagen volgen om je te specialiseren in een bepaald onderdeel van je functie of om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Algemene vervolgmogelijkheden
Daarnaast kun je je als verpleegkundige natuurlijk altijd scholen op het gebied van onderwijs (Lerarenopleiding Verpleegkunde) of op het terrein van coördinatie en management.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

OPLEIDINGSINSTITUUT

NSPOH

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16