Verzorgende-IG - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verzorgende-IG

Tijdens de opleiding Verzorgende-IG op MBO-niveau 3 leer je bijvoorbeeld ondersteunen bij de persoonlijke verzorging of bij het huishouden van een cliënt. Ook leer je hoe je deze mensen stimuleert zichzelf te redden. Daarnaast is het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen - zoals het geven van sondevoeding -een onderdeel van je opleiding.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met je diploma van de opleiding Verzorgende-IG op zak kun je aan de slag in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties. Je verleent zorg en ondersteuning aan zorgvragers en begeleidt hen bij het huishouden, wonen en welzijn.

 

Welke branche
Je kunt aan de slag in bijvoorbeeld:

  • de verpleeghuiszorg en thuiszorg
  • de gehandicaptenzorg
  • de geestelijke gezondheidszorg
  • de kraamzorg
  • het ziekenhuis

 

Het beroep heeft veel kanten, want je hebt met mensen met verschillende zorgvragen te maken. Bijvoorbeeld zorgvragen van mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, ouderen, chronisch zieken, pasgeboren kinderen en zwangere vrouwen.

Wat dit beroep precies inhoudt? Lees meer over de beroepen:

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Vervolgopleidingen

Als je na de MBO-opleiding Verzorgende-IG nog verder wilt studeren, zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld de MBO-opleiding Verpleegkunde op niveau 4 gaan doen, en daar met vrijstellingen instromen.

Je kunt ook cursussen volgen waarmee je je specialiseert in een bepaalde ziekte. Bijvoorbeeld in patiënten met een neurologische of reumatologische aandoening.

Wil je liever je kennis over het vak aan studenten van de opleiding Verzorgende-IG overbrengen? Dat kan als je kiest voor de opleiding Praktijkopleider.

Daarnaast is er voor verzorgenden in verzorgings- en verpleeghuizen de post MBO-opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende.

Je kunt ook de post MBO-opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie volgen. Tijdens deze opleiding leer je over omgaan met zorgvragers met psychogeriatrische problemen en hun verzorging en begeleiding. Deze specialisatie wordt veel gevraagd in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg.  

 

Lees meer over deze vervolgopleidingen:

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 3

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, BBL

, BOL

, Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25