Verzorgende-IG - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Verzorgende-IG

Tijdens de opleiding Verzorgende-IG op MBO-niveau 3 leer je bijvoorbeeld ondersteunen bij de persoonlijke verzorging of bij het huishouden van een cliënt. Ook leer je hoe je deze mensen stimuleert zichzelf te redden. Daarnaast is het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen - zoals het geven van sondevoeding -een onderdeel van je opleiding.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... er veel vraag is naar verzorgende-IG? Je hebt dus een goede kans om werk te vinden als je de opleiding Verzorgende-IG hebt afgerond.


... de opleiding Verzorgende-IG onderdeel uitmaakt van het samenhangend opleidingsstelsel verzorgende en verpleegkundige beroepen? Dat houdt in dat je goede doorstroommogelijkheden hebt. Zo kun je tijdens de opleiding relatief gemakkelijk van leerweg switchen (van werken & leren naar leren & stage lopen en andersom). Als je de opleiding te zwaar vindt, krijg je vrijstellingen voor onderdelen van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2. Dit kan alleen voor behaalde onderdelen. En als je de opleiding Verzorgende-IG hebt afgerond en daarna verder wilt leren, krijg je vrijstellingen voor onderdelen van de opleiding Verpleegkunde op niveau 4.


... er ook verkorte opleidingen bestaan die je alleen opleiden tot kraamverzorgende? Met dit diploma mag je in de kraamzorg aan de slag. Lees meer op YouChooz over de erkende verkorte opleiding Kraamverzorgende.


... zorgstudenten op kosten van hun school kunnen worden ingeënt tegen hepatitis B? De onderwijsinstellingen kunnen hiervoor een tegemoetkoming aanvragen bij het ministerie. Met deze inenting lopen studenten tijdens hun opleiding of stage minder risico om besmet te raken met het hepatitisvirus.


... je met het diploma Verzorgende-IG ook kunt werken in het ziekenhuis - dit is wel een zeldzame functie.

... sommige scholen jou de kans bieden om twee diploma's te halen via een gecombineerde opleiding? Zo ontvang je na het afronden van de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG/Maatschappelijke Zorg 2 diploma's.
Bekijk de pagina Waar aanmelden voor de scholen die deze opleiding aanbieden.

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 3

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, BBL

, BOL

, Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25