Voeding & Diëtetiek - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Voeding & Diëtetiek

Tijdens de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek leer je alles over voeding, gezondheid,  welvaartsziekten en de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen. Met deze kennis kun je later als deskundig professional diagnosticeren, adviseren, behandelen en begeleiden.   

Delen
voeding_dietiek
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... er ook een beroep gewichtsconsulent bestaat? Dit word je met een korte opleiding bij bijvoorbeeld LOI. Je mag als gewichtsconsulent mensen met overgewicht begeleiden. Anders dus dan een diëtist, want als diëtist ben je ook bevoegd om mensen met gezondheidsproblemen zoals een verhoogd cholesterolgehalte, hypertensie en diabetes te behandelen.


... voeding niet zonder diëtetiek kan, en dat dat andersom ook geldt? Bij voedingsleer doe je kennis op over voeding in de breedste zin van het woord, terwijl diëtetiek is gericht op de aangepaste voeding om medische redenen, op correctie van voedingsgewoonten en de behandeling van eetstoornissen. Daarom wordt dit ook in één opleiding aangeboden.


... je na een vervolgopleiding/cursus ook als voedingsjournalist kunt gaan werken? De grote dagbladen hebben gemiddeld zo'n twee voedingsjournalisten in dienst. Iedere dag staat er immers wel iets over voeding in de krant!


... je voorafgaand aan je studie door middel van een cursus of zelfstudie je scheikunde kunt bijspijkeren tot HAVO-niveau? Handig als je twijfelt aan je scheikundige kennis!


... veel afgestudeerden ook werken in fitnesscentra? Ook worden er steeds meer adviezen gegeven aan top- en recreatieve sporters.


... je deze opleiding ook in een compacte variant kunt volgen aan De Haagse Hogeschool? Je hebt bij deze variant veel minder lesuren dan in de voltijdopleiding. De studieduur blijft vier jaar. Meer weten over onder andere de toelatingseisen? Zie: www.dehaagsehogeschool.nl.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

15 augustus 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25