Wijkverpleegkundige - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige speel je een belangrijke rol in de ondersteuning van de groeiende groep ouderen en langdurig zieken. Tijdens de post hbo-opleiding Wijkverpleegkundige leer je vast te stellen welke zorg een cliënt nodig heeft (indiceren). Daarbij leer je hoe je complexe zorgvragen aanpakt. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden, want als wijkverpleegkundige ben je de schakel tussen de cliënt, de mantelzorgers en andere zorgprofessionals.

Delen
thuis
Choose
Your
Future
Kosten
Levenslanglerenkrediet

Kosten

Het collegegeld voor de deeltijdopleiding kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.

De kosten van je studie bestaan naast de inschrijfkosten en het collegegeld ook uit de aanschaf van studiemateriaal (denk aan boeken, excursies en ander onderwijsmateriaal).

Vergoeding
Als je de opleiding zelf betaalt, vormt deze als ‘studie voor een beroep’ een aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Betaalt je werkgever, dan ontvangt die het fiscale voordeel, waarbij ook nog aanvullende gunstige regelingen van toepassing zijn.

Omdat de opleiding een deeltijdopleiding is, kom je helaas niet in aanmerking voor studiefinanciering of een OV-jaarkaart.

Levenslanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Deeltijd

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

OPLEIDINGSINSTITUUT

NCOI

De Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW)

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 3