Zorg en Technologie - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Zorg en Technologie (AD)

Met de Associate degree Zorg en Technologie krijg je het beste van twee werelden: techniek en gezondheidszorg komen bij elkaar. Tijdens deze studie leer je hoe je met innovatieve ideeën en nieuwe technieken de gezondheidszorg tot een hoger niveau kunt brengen. Wil jij in 2 jaar tijd leren hoe je een brug slaat tussen de zorg- en technieksector? Kies dan voor deze opleiding!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Inhoud Opleiding
Toelatingseisen

Inhoud Opleiding

Met de Associate degree Zorg en Technologie krijg je het beste van twee werelden: techniek en gezondheidszorg komen bij elkaar. Tijdens deze studie leer je hoe je met innovatieve ideeën en nieuwe technieken de gezondheidszorg tot een hoger niveau kunt brengen.
Wil jij in 2 jaar tijd leren hoe je een brug slaat tussen de zorg- en technieksector? Kies dan voor deze opleiding!

Zowel de zorg- als technieksector zijn veranderlijk. Om de apparatuur en ontwikkelingen te begrijpen, zijn er mensen nodig met verstand van techniek en de gezondheidszorg. Tijdens de opleiding Zorg en Technologie leer je daarom alles over welzijn, zorgprocessen, techniek en technische processen.
In deze studie houd jij je bezig met vraagstukken als: hoe kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen dankzij apparatuur? Hoe kan zorg op afstand worden verleend met gebruik van techniek? Ook leer je de vaardigheden om zorggebruikers en zorgverleners te instrueren over nieuwe zorgtechnologieën.

De theorie wordt afgewisseld met praktijkprojecten. Zo pas je tijdens je studie de theorie en vaardigheden meteen toe in de praktijk.

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van één van de volgende diploma’s:
- Havo
- Vwo
- Mbo, niveau 4

Verder moet je werken in de zorg- of technologiesector. Bij de start van je studie moet je een leerwerkovereenkomst hebben gesloten met je werkgever of bij een branche-gerelateerd bedrijf.

Specificaties:

NIVEAU

Associate Degree

OPLEIDINGSVORM

Duaal

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2