Opleidingen in de Zorg (WO) | YouChooz
Ga naar belangrijkste content

Opleidingen in de Zorg

Denk jij erover om een opleiding in de zorg te gaan volgen? Maar weet je nog niet precies welke? YouChooz helpt je graag op weg. 

Werken met mensen

Kies je voor een opleiding in de zorg, dan moet je lef hebben en stevig in je schoenen staan. Je hebt vaak direct contact met mondige mensen, bijvoorbeeld wanneer je in de verpleging werkt. Er zijn ook opleidingen in de zorg waarbij je wel vóór mensen werkt, maar niet direct mét. Bijvoorbeeld als je een beleidsmatige of technische opleiding in de zorg kiest.  

WO

Je kunt op verschillende niveaus een opleiding in de zorg volgen. Uiteraard kun je gemakkelijk doorstromen van het ene naar het andere niveau. Bijv. van MBO niveau 3 naar MBO niveau 4. Of van een Associate degree naar een volledige HBO-opleiding. Daarnaast kun je ook na je HBO-opleiding of universitaire studie verder studeren door middel van een masteropleiding, verpleegkundige vervolgopleiding of medische specialisatie. 

Verpleging en verzorging

Een groot deel van de zorgopleidingen zijn gericht op verplegen en verzorgen. Je leert hoe je de beste zorg en ondersteuning geeft aan verschillende soorten cliënten. 

Assisterend

Lijkt het je mooi om andere zorgverleners te ondersteunen tijdens hun werkzaamheden en hen werk uit handen te nemen? 

Techniek

Misschien niet een combinatie waar je gelijk aan denkt, maar juist in de zorg is techniek onmisbaar! De komende jaren zal technologie op steeds grotere schaal worden toegepast. 

Gericht op bewegen

In de zorg heb je ook te maken met mensen die moeite hebben met bewegen. Tijdens deze opleidingen leer je hoe je mensen weer makkelijker kunt laten bewegen of hoe je onderzoek hiernaar doet. 

Meer info...

Dit is nog maar het tipje van de sluier. Op YouChooz staan meer dan 190 opleidingsbeschrijvingen in zorg, welzijn en sport. Bijvoorbeeld opleidingen waarmee je in een laboratorium kunt werken of in de mondzorg. Bekijk alle opleidingen op YouChooz en filter verder op interesse of niveau.