Ambulanceverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ambulanceverpleegkundige

Gewonden en ernstig zieke mensen moeten namelijk zo snel mogelijk verzorgd worden. Samen met de ambulancechauffeur ben je vaak de eerste hulpverlener ter plaatse.

Delen
ambulanceverpleegkundige
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ambulanceverpleegkundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Voordat je ambulanceverpleegkundige wordt, ben je vaak al werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Meestal heb je je zelfs al gespecialiseerd, bijvoorbeeld in de intensive care. Het diploma Ambulanceverpleegkunde is zodoende vaak al een derde stap binnen je loopbaan.

 

Het is ook mogelijk om met de HBO-opleiding Medische Hulpverlening te worden opgeleid voor werken in de ambulancezorg. Dan wordt je dus niet opgeleid tot verpleegkundige, maar tot hulpverlener.

 

Met een getuigschrift ambulanceverpleegkundige kun je er ook voor kiezen om de opleiding Verpleegkundig Centralist te gaan volgen. Als verpleegkundig centralist werk je op de MKA (Meldkamer Ambulancezorg).

 

Als verpleegkundige kun je je overigens ook laten bijscholen in andere disciplines, zoals intensive care verpleegkunde, kinderverpleegkunde en kankerverpleegkunde (oncologie).

 

Door middel van bijscholing kun je bijvoorbeeld ook regionaal opleidingscoördinator of leidinggevende binnen of buiten de ambulancesector worden.

 

Beroepen buiten de ambulancesector zijn bijvoorbeeld:

 

 

Is er werk?
Door allerlei wijzigingen in het zorgstelsel, zoals ouderen die langer thuis blijven wonen, is de vraag naar ambulanceritten de afgelopen jaren flink toegenomen. Vanwege de vergrijzing zal dit ook blijven groeien. Na je opleiding heb je dan ook een grote kans op werk (UWV, 2019). Hierdoor is er ook voldoende vraag naar ambulanceverpleegkundigen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als ambulanceverpleegkundige ben je in dienst van een RAV, een Regionale Ambulance Voorziening. Nederland wordt verdeeld in 25 RAV-regio's, die gelijk zijn aan de regio's van de politie en de brandweer. Daarnaast zijn er ook nog 'zelfstandige' ambulancediensten die zich bezighouden met repatriëring (medisch vervoer vanuit het buitenland) en evenementenhulpverlening. Voorbeelden zijn gebroeders De Vries en EMS.Mogelijke instellingen


Bekijk hier alle werkvelden

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ambulanceverpleegkundige

Wat verdient een ambulanceverpleegkundige? Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.495,- en € 3.695,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Toeslagen als onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding komen hier nog bovenop. Er is een aparte cao voor de ambulancezorg waarin dit soort vergoedingen geregeld zijn.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2495 - €3695 per maand