Audiologieassistent - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Audiologieassistent

Wist je dat er steeds meer gehoorproblemen komen door toenemende blootstelling aan lawaai? Als audiologieassistent voer je testen uit om te bepalen hoeveel iemand nog hoort. Dat doe je bijvoorbeeld in een audiologisch centrum. Daar werk je veel samen met een KNO-arts, collega's en natuurlijk met de cliënten. Dus je hebt wel een luisterend oor nodig!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris audiologieassistent

Welke opleiding?

Voor dit beroep zijn er twee audiologieopleidingen, namelijk de éénjarige opleiding Audiologieassistent en de HBO-opleiding Audiologie (die je nu alleen in België kunt volgen).

 

Lees meer over de opleiding Audiologieassistent:

 

Je loopbaan

Veel audiologieassistenten werken in loondienst.

 

Is er werk?
Jazeker, in de audiologie is er voldoende werk! De verwachting is namelijk dat er in de toekomst een personeelstekort ontstaat. Door de toenemende vergrijzing rekent men op een toename van het aantal mensen met gehoorstoornissen en een afname van audiologieassistenten vanwege pensionering.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je werkt in een audiologisch centrum of je bent in dienst van een KNO-arts.

 

Mogelijke instellingen

  • KNO-artspraktijk (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris audiologieassistent

Wat verdient een audiologieassistent? Voor dit beroep is er geen vast cao. Ketens mogen zelf de salarissen bepalen. Hiervoor wordt veelal de cao Ziekenhuizen gebruikt. Opleidingsniveau en ervaring spelen hierbij een rol.

 

Ter indicatie: Een audiologieassistent in loondienst verdient ongeveer tussen de € 1.980,- en de € 2.940,- bruto per maand.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2268,88 - €3471,49