Bewegingstechnoloog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bewegingstechnoloog

Als bewegingstechnoloog vind je oplossingen voor bewegingsproblemen van mensen. In dit beroep combineer je biologische mensenkennis met techniek. Je moet het leuk vinden technische oplossingen te zoeken voor lichamelijke, soms ernstige, beperkingen. Het beroep bestaat nog niet zo lang, maar heeft zeker toekomst. De technieken waarmee je mensen met problemen kunt helpen, ontwikkelen zich razendsnel. Ben jij zo'n pionier?

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris bewegingstechnoloog

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Is er werk?
Je vindt bewegingstechnologen in de volgende sectoren:

 

  • revalidatie
  • ergonomie
  • sport

 

Omdat je op zoveel verschillende plaatsen kunt werken, kun je je functie steeds op andere manieren invullen. Door je keuze voor een werkplek bepaal je op welke deelterreinen van je vak de nadruk komt te liggen. Dit maakt het vinden van een baan niet alleen gemakkelijker maar ook interessant!

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Revalidatiecentra, de sportwereld en het bedrijfsleven zijn werkvelden waar veel bewegingstechnologen terecht kunnen. In de revalidatietechniek houd je je voornamelijk bezig met het adviseren en ontwikkelen en vervaardigen van aanpassingen aan revalidatiehulpmiddelen. In de sportwereld en het bedrijfsleven richt je je voornamelijk op het ontwikkelen van hulpmiddelen die blessures voorkomen.

 

Je kunt daarnaast ook in het onderwijs gaan werken of je richten op onderzoek.

 

Mogelijke instellingen

  • Gehandicaptenzorg
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris bewegingstechnoloog

Wat verdient een bewegingstechnoloog? Voor dit beroep is er geen vast cao. Ketens mogen zelf de salarissen bepalen. Hiervoor wordt veelal de cao Ziekenhuizen gebruikt. Opleidingsniveau en ervaring spelen hierbij een rol. Als pas gediplomeerd bewegingstechnoloog kun je rekenen op een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.000,-.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2938 - 4905 ongeveer per maand