Bewindvoerder - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bewindvoerder

Als bewindvoerder regel jij de geldzaken van iemand die dat zelf niet meer of tijdelijk niet kan door bijvoorbeeld een geestelijke of lichamelijke beperking. Ook als iemand schulden heeft en hulp nodig heeft daar weer blijvend van af te komen, kan een bewindvoerder worden ingezet.

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris bewindvoerder

Welke opleiding?

Om aan het werk te gaan als bewindvoerder moet je de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of een opleiding Bewindvoerder behaald hebben. De Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders biedt samen met Praktikos de opleiding Bewindvoerder aan. Kijk voor meer informatie over de opleiding Bewindvoerder en de hogescholen die deze opleiding aanbieden op www.bpbi.nl.

 

Kijk eens naar de HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Wanneer je het diploma Sociaal Juridische Dienstverlening hebt behaald en werkzaam bent bij een erkende bewindvoerderorganisatie, kun je worden ingeschreven bij het Bewindvoerderregister. Wanneer je staat ingeschreven kun je aan de slag als bewindvoerder bij verschillende organisaties en instanties. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf een bewindvoerderorganisatie te starten. Je moet dan wel een verzoek tot erkenning indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand 's-Hertogenbosch, Bureau Wsnp.

 

Is er werk?
Steeds meer Nederlanders raken in de schulden. Schuldhulpsanering en bewindvoering zijn woorden die steeds vaker vallen. Op het moment zijn er voldoende mogelijkheden om aan de slag te kunnen als bewindvoerder bij bijvoorbeeld een bewindvoerderorganisatie of een sociaalwerkorganisatie.


Ook wordt de vraag steeds groter naar bewindvoerders voor mensen die niet meer zelfstandig met geld om kunnen gaan.

 

Werken aan je loopbaan
Wil je nog meer informatie over wat je na dit beroep kunt doen? Kijk eens op: www.sociaalwerk-werkt.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt als bewindvoerder bij bewindvoerderorganisaties aan de slag, en bijvoorbeeld ook bij een sociaalwerkorganisatie. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om als bewindvoerder voor jezelf te beginnen. Wil je als zelfstandig bewindvoerder gaan werken, dan moet je ingeschreven staan in het Bewindvoerderregister en een verzoek tot erkenning indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand 's-Hertogenbosch, Bureau Wsnp.

 

Mogelijke instellingen

  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris bewindvoerder

Begin je als bewindvoerder, dan heb je een startsalaris van gemiddeld € 2.540,-. Jouw bruto salaris kan na enkele jaren oplopen tot ongeveer € 4.275,-. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en je werkervaring. In de cao Sociaal werk komt hier ook vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij in de vorm van een Individueel keuzebudget en daarnaast ook een Loopbaanbudget van 1,5% van je salaris.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2450 - €4125 per maand