Biometrist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Biometrist

Met het beroep biometrist hoef je niet te kiezen tussen techniek en gezondheidszorg. Je werkt met mensen én met apparaten. Je gebruikt meetinstrumenten, je analyseert metingen, je komt tot conclusies en communiceert over de uitkomsten naar de arts.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris biometrist

Welke opleiding?

Om biometrist te worden volg je de HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Na het afstuderen ben je een deskundige op het gebied van biometrie: het verrichten van metingen aan patiënten. Je kunt aan de slag als biometrist in de klinische diagnostiek (KD), in de medisch-technische richting (MT) en sport en revalidatie (SR). Denk hierbij aan respectievelijk de de gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen dan wel medisch-technische bedrijven en de sport- en revalidatie-instellingen.

 

Is er werk?
Voor biometristen is er de komende jaren veel werk. In de gezondheidszorg is er een toenemende vraag naar specialisten die met steeds complexere apparatuur kunnen werken. Biometristen zijn nodig om de gegevens van deze meetapparatuur te lezen en duidelijk uit te leggen. In het bedrijfsleven is er voornamelijk vraag naar mensen die meetapparatuur ontwikkelen of verkopen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als biometrist kun je gaan werken in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of de sport- en revalidatiewereld. In de gezondheidszorg heb je vooral een ondersteunende rol bijvoorbeeld op hart- en longafdelingen en de klinische neurofysiologie. In het bedrijfsleven ontwikkel en verbeter je nieuwe producten en verkoop je die aan klanten. Ook de ondersteuning aan gebruikers behoort tot de mogelijke taken. Daarnaast behoren metingen aan sporters als ook revalidanten tot de taken met als doel prestatieverbetering, het goed revalideren of een sluitend advies geven.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Revalidatie-instelling
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris biometrist

Wat verdient een biometrist? Het salaris is erg afhankelijk van waar je gaat werken, in de gezondheidszorg of het bedrijfsleven. In het algemeen begin je met een salaris van ongeveer €3.199,- bruto per maand, met een uitloop naar €4.545,- bruto per maand.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2024.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

3199 - €4540 per maand