Budgetconsulent - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Budgetconsulent

Als budgetconsulent help je anderen met hun financiële problemen. Voor hen bedenk je de best passende oplossing. Een overzicht van inkomsten en uitgaven geven is voor jou geen probleem: jij weet precies wat er binnenkomt en uitgaat. Je hebt veel contact op persoonlijk niveau. Maar ook onderhandelen met een groot bedrijf hoort bij de uitdagingen van deze baan. En wat je nog meer kunt doen als budgetconsulent… ?

Delen
budgetconsulent
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris budgetconsulent

Welke opleiding?

Je loopbaan

Als je eenmaal als budgetconsulent aan het werk bent, zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Wil je na je MBO-opleiding verder leren op HBO-niveau? Dan is de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening misschien iets voor jou.


Een andere mogelijkheid is dat je bewindvoerder wordt. Je wordt dan door een rechter toegewezen aan cliënten die in de schuldsanering zitten. Voor dit beroep kun je de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening volgen, of een andere cursus of post-HBO-opleiding.


Misschien ga je liever aan de slag als maatschappelijk werker. Dat kan wanneer je kiest voor de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Social Work.


Wil je je na je HBO-opleiding op academisch niveau verdiepen of heb je ambities om leiding te geven? Ook dat is mogelijk: de master Social Work is daarvoor een geschikte opleiding.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Er is voldoende vraag naar budgetconsulenten, zo wordt schuldhulpverlening een steeds belangrijker onderdeel van onze maatschappij.

 

Werken aan je loopbaan
Wil je nog meer informatie over wat je na dit beroep kunt doen? Kijk eens op: www.sociaalwerk-werkt.nl.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als budgetconsulent kun je bij verschillende instanties aan de slag, bijvoorbeeld bij een sociaalwerkorganisatie, in de maatschappelijke dienstverlening of in de maatschappelijke opvang. Overheidsinstanties helpen mensen vaak bij problemen met budgetbeheer. Denk aan gemeenten en kredietbanken. Deze banken houden zich bezig met inkomensbeheer en hulp bij schulden. Daarnaast is het mogelijk om als budgetconsulent bij een dak- en thuislozenopvang te werken of bij een woningbouwcorporatie en bij sommige zorgorganisaties.

 

Behalve bij een sociaal werk-  of overheidsinstantie kun je ook bij een ander bedrijf werken. Er zijn namelijk ook voldoende kleinere, commerciële bedrijven die zich richten op budgetbeheer. Wil je liever voor jezelf beginnen? Ook dat kan: er zijn genoeg budgetconsulenten die hun eigen praktijk hebben.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris budgetconsulent

Wat verdient een budgetconsulent? Heb je je opleiding voor budgetconsulent afgerond, dan begin je met een startsalaris van gemiddeld € 2.260,-. Jouw salaris kan oplopen tot € 3.495,-. Naast je salaris heb je recht op 8 procent vakantiegeld. Hier komt in de cao Sociaal werk vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij in de vorm van een Individueel keuzebudget en daarnaast ook een Loopbaanbudget van 1,5% van je salaris.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2240 - €3730