Cardioloog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Cardioloog

Het hart is één van de primaire overlevingsorganen van de mens. Doordat mensen tegenwoordig langer leven, worden er steeds meer afwijkingen van het hart ontdekt. Goed dat er cardiologen zijn die zich bezighouden met deze orgaan.

Delen
Cardioloog
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Waar werk je?
Salaris Cardioloog

Welke opleiding?

Om cardioloog te worden, moet je eerst de universitaire opleiding volgen:

 

 

Daarna solliciteer je naar een opleidingsplaats op de afdeling Cardiologie in een ziekenhuis. Deze specialisatie duurt nog eens zes jaar.

 

Heb je een opleidingsplaats kunnen bemachtigen, dan ga je meteen aan de slag als cardioloog in opleiding. Je zult af en toe nog een algemene les volgen, maar bent meestal aan het werk en leert het vak in de praktijk van een cardioloog.

 

Wil je meer weten over deze specialistische vervolgopleiding? Kijk dan eens op de website van het KNMG: Over beroepskeuze.

Waar werk je?

Als cardioloog werk je in een algemeen ziekenhuis of universitair medisch centrum. Binnen het ziekenhuis werk je op verschillende afdelingen: op de Eerste Hulp, polikliniek, operatiekamer of op de afdeling Cardiologie zelf.

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen ziekenhuis of universitair medisch centrum (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris Cardioloog

De salarissen voor dit beroep verschillen. Heb je een dienstverband, dan ontvang je andere inkomsten dan als een zelfstandig gevestigde specialist.


Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 80.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 150.000,-.


Dit zijn bedragen zonder de vakantietoeslag van 8%. Daarnaast ontvang je nog toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. Als je ook managementtaken op je neemt, kun je nog een toeslag bovenop je salaris krijgen.


Ben je zelfstandig, dan liggen je inkomsten grofweg tussen € 150.000,- en € 250.000,- per jaar. Dit zijn bruto bedragen, daar moet je dus nog belasting over betalen. Tevens heb je te maken met pensioenkosten en eventueel andere kosten.

 

Tijdens de opleiding werk je als arts in opleiding tot specialist (AIOS). Het salaris dat je dan verdient, is afhankelijk van je werkervaring. Heb je één jaar ervaring, dan ontvang je ongeveer € 3.050,- bruto per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 4.215,- bij zeven ervaringsjaren.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

70.000 - €250.000 bruto per jaar