Combinatiefunctionaris - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Combinatiefunctionaris

Een voorbeeld van een combinatiefunctionaris is bijvoorbeeld een gymdocent die ook op een sportvereniging werkt. Of aan een onderwijsassistent op de basisschool die ook de buitenschoolse opvang (BSO) verzorgt. Zowel op school als op de sportvereniging of op de buitenschoolse opvang ben jij het aanspreekpunt.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een combinatiefunctionaris?
Past het bij je?

Over dit beroep

Een combinatiefunctionaris is in dienst bij 1 werkgever, maar werkt in 2 of meer verschillende sectoren. Je geeft vooral lessen en organiseert evenementen.

 

Een voorbeeld van een combinatiefunctionaris is bijvoorbeeld een gymdocent die ook op een sportvereniging werkt. Of aan een onderwijsassistent op de basisschool die ook de buitenschoolse opvang (BSO) verzorgt. Zowel op school als op de sportvereniging of op de buitenschoolse opvang ben jij het aanspreekpunt.

 

Je bent vooral bezig met het geven van lessen en het organiseren van evenementen. Op deze manier maak je de stap steeds kleiner voor kinderen en hun ouders om zich bij een vereniging aan te sluiten.

 

Combineer je sport met een andere sector? Dan word je vaak buurtsportcoach genoemd.

Wat doet een combinatiefunctionaris?

Als combinatiefunctionaris ben je aan het werk bij 1 werkgever en probeer jij ervoor te zorgen dat scholen, sport en/of cultuur met elkaar samenwerken. Hoe jouw werk als combinatiefunctionaris eruit gaat zien is afhankelijk van de sectoren waarin jij aan de slag gaat.

 

Binnen de functie combinatiefunctionaris heb je ook de functie buurtsportcoach. Deze buurtsportcoach verbindt sport en bewegen met bijvoorbeeld welzijn, kinderopvang of jeugdzorg. Je werkt niet alleen met kinderen en jongeren. Je bent er ook voor mensen boven de 18.


Tijdens je werk organiseer je sportactiviteiten, culturele activiteiten en evenementen. Als je bijvoorbeeld aan de slag gaat als combinatiefunctionaris in de kinderopvang kun je op een basisschool werkzaam zijn als onderwijsassistent(e) én buitenschoolse activiteiten organiseren voor de kinderen. Ook kun je als combinatiefunctionaris gymles geven op een middelbare school en daarnaast voetbalwedstrijden bij een schoolsportvereniging organiseren.


Leg jij liever de verbinding tussen scholen en de cultuursector? Dan organiseer jij als combinatiefunctionaris culturele activiteiten en workshops op scholen en op verenigingen. Door jouw werk als combinatiefunctionaris wordt de stap kleiner voor kinderen, jongeren en hun ouders om lid te worden van een sportvereniging of bijvoorbeeld een muziekschool.

Past het bij je?

In jouw functie als combinatiefunctionaris heb je met veel verschillende organisaties en mensen te maken. Je vindt het daarom leuk om met anderen samen te werken en je hebt goede communicatieve vaardigheden. Omdat je verschillende sectoren met elkaar probeert te verbinden weet jij hoe je een netwerk moet opbouwen.


Tijdens het organiseren van sportactiviteiten, culturele activiteiten en evenementen laat je zien dat je creatief bent en dat je de activiteiten steeds weer kunt aanpassen. Met jouw enthousiasme motiveer jij anderen om actief mee te doen. Daarnaast moet je goed kunnen plannen en flexibel zijn.


Je kunt werken met verschillende leeftijdsgroepen. Het is belangrijk dat je goed kijkt en luistert naar wat een specifieke leeftijdsgroep nodig heeft. Ook heb je geduld en inlevingsvermogen nodig.


Kortom, wat je nodig hebt is:

  • communicatieve vaardigheden
  • creativiteit
  • organisatietalent
  • een enthousiaste en motiverende houding
  • geduld
  • inlevingsvermogen
     

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2728 - €4905 per maand