Combinatiefunctionaris - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Combinatiefunctionaris

Een voorbeeld van een combinatiefunctionaris is bijvoorbeeld een gymdocent die ook op een sportvereniging werkt. Of aan een onderwijsassistent op de basisschool die ook de buitenschoolse opvang (BSO) verzorgt. Zowel op school als op de sportvereniging of op de buitenschoolse opvang ben jij het aanspreekpunt.

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris combinatiefunctionaris

Welke opleiding?

Als combinatiefunctionaris kun je werkzaam zijn binnen verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een school, een sportvereniging of een vereniging binnen de cultuursector. Er zijn daarom verschillende opleidingen die als vooropleiding voor het beroep als combinatiefunctionaris kunnen gelden.

 

Wil je je richten op sport en bewegen en aan de slag gaan als buurtsportcoach? Dan is een sportopleiding zeer wenselijk. Met een opleiding op MBO-niveau heb je vooral uitvoerende taken. Met een opleiding op HBO-niveau ben je verantwoordelijk voor de coördinatie.

 

Je loopbaan

De overheid vindt het steeds belangrijker dat scholen, sport en cultuur met elkaar in verbinding komen te staan. Jij kunt hier als combinatiefunctionaris aan bijdragen. Het aantal beschikbare banen voor combinatiefunctionarissen groeit nog steeds.


Als combinatiefunctionaris ben je werkzaam in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld bij een school en bij een buitenschoolse opvang. Omdat je als combinatiefunctionaris veel ervaring opdoet in verschillende sectoren, kun je makkelijk doorgroeien in een gewenste richting.

 

Je kunt bijvoorbeeld in jouw functie als combinatiefunctionaris de leerlijn tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten verbeteren en ervoor zorgen dat de leerstof op elkaar aansluit. Doordat je de kinderen vaak in verschillende omstandigheden ziet, kun je bovendien de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en uitval helpen voorkomen.

 

Buurtsportcoach
Binnen de functie combinatiefunctionaris heb je ook de functie buurtsportcoach. De buurtsportcoach verbindt sport en bewegen met andere sectoren als welzijn, kinderopvang of jeugdzorg.


Is er werk?
Het vraag naar combinatiefunctionarissen is niet groot, maar het aanbod is ook gering. Hierdoor zijn de baankansen voor het beroep combinatiefunctionaris goed. Ook heeft dit beroep goede doorgroeimogelijkheden zoals de functie buurtsportcoach. Hierbij maak je een verbinding tussen sport en beweging en andere sectoren, zoals onderwijs, zorg, welzijn, bedrijfsleven, jeugdzorg en kinderopvang.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je bent in dienst bij 1 werkgever, maar je bent werkzaam in 2 of meer sectoren. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een school, bij een sportvereniging of in de cultuursector. Omdat je een combinatiefunctie hebt, probeer je meestal 2 instellingen met elkaar te verbinden, zoals een school en een sportvereniging.


Wil je graag in het onderwijs gaan werken, dan werk je bijvoorbeeld als onderwijsassistente op een basisschool én in de buitenschoolse opvang. Als je in de cultuursector gaat werken, werk je bijvoorbeeld bij een muziekschool of een dansvereniging. Ben je in dienst bij een sportvereniging, dan geef je bijvoorbeeld gymles op een school en organiseer je naschoolse sportactiviteiten. Als combinatiefunctionaris kun je ook aan de slag in jouw eigen buurt, bijvoorbeeld als buurtsportcoach.

 

Mogelijke instellingen

  • Kinderopvang
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk
  • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris combinatiefunctionaris

Wat verdient een combinatiefunctionaris? Een combinatiefunctionaris/buurtsportcoach heeft 1 contract bij 1 werkgever onder 1 cao. Je verdiensten zijn afhankelijk van je ervaring en je opleiding en van de sector waarin je werkt.


Als beginnend combinatiefunctionaris in loondienst ontvang je ongeveer minimaal € 2.510,- bruto per maand. Het salaris kan oplopen tot ongeveer maximaal € 3.590,- bruto per maand.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2728 - €4905 per maand