Doktersassistent - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Doktersassistent

Als doktersassistent assisteer je een huisarts of medisch specialist bij onderzoek, bij de behandeling van patiënten en op administratief gebied. Je moet zorgvuldig werken, of het nu om onderzoekjes gaat of om het bijhouden van de administratie. Stel je voor dat je de gegevens van patiënten verwisselt! Met patiënten heb je trouwens veel te maken. Vaak ben jij degene die ze ontvangt, de juiste afspraak voor ze regelt en ze soms ook gerust moet stellen. Een doktersassistent heeft veel verschillende taken en daarmee een afwisselende baan.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als doktersassistent ook kunt assisteren bij kleine chirurgische ingrepen?

 

...je, als je in een ziekenhuis werkt, soms weekend- en/of avonddiensten hebt?

 

...je ook zelfstandig spreekuren kunt gaan draaien?

 

...er een beroepsvereniging is die je belangen als doktersassistent behartigt? Dat is de NVDA.

 

...je na afronding van de opleiding Doktersassistent ook kunt gaan werken bij een trombosedienst?

 

...je bij de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten een boekje 'Beroepsprofiel Doktersassistenten' kunt aanvragen? Handig om te lezen voordat je aan de opleiding begint!

 

...je je als doktersassistent kunt specialiseren tot triagist (triage assistent)? Je hebt er speciale bij- of nascholing voor nodig. Als triagist ben je de poortwachter op de spoedeisende hulp van een huisartsenpost. Je beoordeelt de zorgvraag van de patiënt op urgentie en regelt het vervolgtraject.

 

...je als stagiair doktersassistent recht hebt op een stagevergoeding van 150 euro per maand als je meer dan 15 uur stage loopt per week? Deze vergoeding komt via je stagebieder. Als je geen OV-kaart hebt dan heb je ook recht op reiskostenvergoeding. Je stagebieder kan jouw vergoeding direct weer terugkrijgen van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, www.ssfh.nl. De regeling is een initiatief van de cao-partners in de huisartsenzorg om meer stageplaatsen te creëren.

 

...Zie ook:
Extra info

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2110 - €3471 per maand