Ergonoom - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ergonoom

Een ergonoom streeft altijd naar een omgeving die zo is ingericht dat een gezonde lichaamshouding en/of werkhouding wordt bevorderd. Je verdiept je in iemands houding of omgeving en bedenkt daarbij handvatten, aanpassingen of gebruiksvoorwerpen.

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ergonoom

Welke opleiding?

Er is geen opleiding die je specifiek opleidt tot ergonoom, maar bij de onderstaande opleiding is ergonomie wel een belangrijk onderdeel:

 

Je loopbaan

In Nederland zijn een paar honderd ergonomen. Het is geen beschermde titel. Je bent pas echt gekwalificeerd wanneer je de titel ‘Europees Ergonoom’ hebt. Ergonomie Opleidingen Nederland (EON) biedt verschillende cursussen aan op het gebied van ergonomie. Ook is er een op maat gemaakt opleidingstraject, waarbij je wordt opgeleid tot Europees Ergonoom. Dit is de hoogste titel die je als ergonoom kunt krijgen.

 

Is er werk?
Als ergonoom heb je een redelijke kans op een baan. Door nieuwe technieken en veranderende arbeidsomstandigheden zal de vraag naar gekwalificeerde ergonomen toenemen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Veel ergonomen werken bij een ontwerp- en/of adviesbureau. Samen met ontwerpers denk je dan na over het design en de toepassing van producten. Er zijn ook ergonomen die ervoor kiezen om als freelancer of zelfstandige aan de slag te gaan. Bedrijven huren jou dan in voor advies en voorlichting over diverse ergonomische zaken.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ergonoom

Wat verdient een ergonoom? Als ergonoom in loondienst ligt het salaris tussen de € 2.500,- en € 3.900. Als freelancer of zelfstandige hangen je verdiensten onder meer af van het aantal klanten en werkuren.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2500 - €3900