Gastouder - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gastouder

Gastouderopvang is kleinschalig. Als gastouder vang je maximaal 6 kinderen tegelijk op. Dit kunnen baby's, peuters, kleuters of schoolgaande kinderen tot en met 13 jaar zijn. Zijn je eigen kinderen thuis, dan tellen deze ook mee in het maximale aantal. Je moet natuurlijk van kinderen houden en je kunnen inleven in wat zij leuk vinden of wat hen bezighoudt. Weten aan welke eisen je als gastouder nog meer moet voldoen? Lees meer bij Welke opleiding.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als gastouder te maken hebt met kinderen tot en met 12 jaar?

 

...je als gastouder niet alleen in je eigen huis aan de slag kunt, maar ook in het huis van het gezin zelf? Deze nieuwe vorm van opvang is in opkomst en noemen we opvang aan huis.

 

...de bijdrage van ouders voor de opvang van hun kinderen afhankelijk is van hun inkomen? Hoe hoger het inkomen, hoe meer ouders moeten betalen.

 

...gastouders ook 's nachts en in het weekend kinderen kunnen opvangen?

 

...er bijna geen mannen als gastouder werken?

 

...onder de Wet kinderopvang alleen gastouders vallen die zijn aangemeld bij een geregistreerd gastouderbureau? Ouders krijgen dan een deel van de kosten terug van overheid en werkgevers.

 

...er steeds meer gemeentes zijn waar gastouderopvang wordt aangeboden? Grote kans dat je bij jou in de buurt ook aan de slag kunt!

 

...je als gastouder het MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn moet hebben behaald of een vergelijkbaar diploma? Lees meer bij Welke opleiding.

 

...steeds meer kinderen met gastouderopvang te maken krijgen? Dat betekent dat je als gastouder veel kans hebt op een baan!

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1996 - €3242 per maand