Geriatrieverpleegkundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Geriatrieverpleegkundige

In het beroep geriatrieverpleegkundige ben je gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Jouw patiënten hebben een hoge leeftijd, zijn kwetsbaar en hebben vaak meerdere (lichamelijke, psychische en/of sociale) problemen tegelijk. Dit vraagt om een specifieke deskundigheid. Jij stelt de diagnose, maakt een verpleegplan en coördineert de zorg.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Waar werk je?

Waar werk je?

Als geriatrieverpleegkundige kun je werken in diverse settings: op de polikliniek of op een geriatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (GAAZ), op de geriatrische afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis (GAPZ) of op de geriatrische afdeling van een universitair ziekenhuis (GAUZ).

 

Je kunt ook aan de slag in de thuiszorg, huisartsenpraktijk of een verpleeghuis.

 

Geriatrieverpleegkundige worden?
Wil je geriatrieverpleegkundige worden, dan is het belangrijk dat je inlevingsvermogen hebt én geduldig bent. Je kunt goed omgaan met deze specifieke groep patiënten, maar ook met hun (over)bezorgde mantelzorgers. Samenwerken in een (interdisciplinair) team is jou op het lijf geschreven.

 

Voel jij voor het beroep geriatrieverpleegkundige? Kijk dan bij de verpleegkundige vervolgopleiding Geriatrie Verpleegkundige.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog