Gezinshuisouder (jeugdzorgwerker) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gezinshuisouder (jeugdzorgwerker)

Als gezinshuisouder ben je een soort pleegouder. Het verschil is dat je in dienst bent van een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. Je kunt ook als franchisenemer een gezinshuis runnen. Je bent dan ondernemer.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris gezinshuisouder

Welke opleiding?

Gezinshuisouder is een functie die door de werkgever zowel op MBO- als op HBO-niveau kan worden ingevuld. Vaak wordt ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

 

Opleidingen waarbij je een goede voorbereiding op de jeugdzorg krijgt, zijn:

 

Je loopbaan

Voor gezinshuisouders bestaan geen specifieke doorgroeimogelijkheden. Maar je dagen met je kinderen en jongeren zijn natuurlijk vol afwisseling en altijd anders!

 

Is er werk?
Als gevolg van een Jeugdwet wonen steeds meer kinderen in gezinshuizen. De baankansen voor gezinshuisouders zijn daarmee ook toegenomen.

 

Werken aan je loopbaan
Wil je nog meer informatie over wat je na dit beroep kunt doen? Kijk eens op: www.jeugdzorg-werkt.nl.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als gezinshuisouder werk je vanuit een huis dat geschikt is voor bewoning door jezelf, de eventuele andere gezinshuisouder en de kinderen en jongeren. Je bent in dienst van een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. Je kunt ook als franchisenemer een gezinshuis runnen. Je bent dan ondernemer.

 

Je werktijden zijn niet bepaald standaard: je werkt namelijk eigenlijk altijd! Je woont echt samen met de jongeren, dus werk en privé lopen door elkaar heen. Het is wel mogelijk om verlof te nemen: de jeugdzorginstelling zal dan voor een vervanger zorgen.

 

Mogelijke instellingen

  • Gezinshuis (in loondienst)
  • Gezinshuis (zelfstandig ondernemer)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris gezinshuisouder

Wat verdient een gezinshuisouder? Als gezinshuisouder in loondienst kun je rekenen op een bruto maandsalaris van minimaal € 2.310,-. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.430,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2236 - €3894 per maand