Gezondheidszorgtechnoloog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gezondheidszorgtechnoloog

Je hebt veel technische kennis en weet veel over de gezondheidszorg. Daardoor ben je het aanspreekpunt voor beide sectoren. Denk jij dat je ook scherp genoeg bent om te werken tussen zorg en techniek?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris gezondheidszorgtechnoloog

Welke opleiding?

Om gezondheidszorgtechnoloog te worden, volg je de opleiding:
 

Je loopbaan

Als gezondheidszorgtechnoloog kun je in veel verschillende functies aan de slag. Je kunt gaan werken als ingenieur, instructeur, projectleider of productspecialist in het bedrijfsleven. Maar je kunt ook beheerder van de technische infrastructuur van een zorgstelling worden. Als je meer zelfstandigheid wilt, kun je een eigen bedrijf oprichten en technische producten leveren aan bijvoorbeeld ziekenhuizen.


Is er werk?
Er is veel werk te vinden voor mensen die werken op het snijvlak van zorg en techniek. Het is nog moeilijk te voorspellen hoe de arbeidsmarkt zich zal ontwikkelen. Wel wordt aangenomen dat het zorggebruik alleen maar zal toenemen de komende jaren. Die groei kan alleen goed worden opgevangen met de inzet van technologie. Dat leidt ertoe dat de behoefte aan gezondheidszorgtechnologen ook groeit.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als gezondheidszorgtechnoloog kun je werken in algemene ziekenhuizen, universitair medische centra, revalidatiecentra en specialistische instituten. Je kunt ook werken in de thuiszorg. Als je de commerciële kant op wilt, kun je gaan werken bij technische bedrijven die medische apparatuur leveren. Dat kunnen grote bedrijven zijn zoals Philips en Siemens, maar ook kleinere toeleveringsbedrijven.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Thuiszorg
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris gezondheidszorgtechnoloog

Wat verdient een gezondheidszorgtechnoloog? Als gezondheidszorgtechnoloog in de gezondheidszorg verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 1.800,- tot € 3.000,- bij een 36-urige werkweek. In het bedrijfsleven is het salaris erg afhankelijk van vraag en aanbod. Het salaris kan dan ook snel oplopen.


Het brutosalaris dat je ontvangt, hangt af van je eventuele vervolgopleiding en de functie die je vervult, en van de cao of rechtspositieregeling die van toepassing is.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1800-3000