Gipsverbandmeester - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gipsverbandmeester

Als gipsverbandmeester krijg je te maken met mensen die door een ongeval, ziekte of een aangeboren afwijking, iets gebroken of gescheurd hebben. In opdracht van de traumatoloog, orthopedisch of algemeen chirurg leg je een gipsverband aan. Hiervoor maak je gebruik van allerlei materialen, zoals plastic, glasvezel, polyester, gipsverband en spalken.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris gipsverbandmeester

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de specialistische vervolgopleiding:

 

Je loopbaan

Voordat je gipsverbandmeester kunt worden, moet je in het bezit zijn van een diploma Verpleegkunde of van een andere relevante HBO-opleiding. Het diploma Gipsverbandmeester is zodoende al een tweede stap binnen je loopbaan.

 

Door middel van bijscholing op het gebied van management of scholing kun je vervolgens bijvoorbeeld zorgmanager, praktijkopleider of hoofd gipsverbandmeester worden.

 

Daarnaast geldt dat je je op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen in je vak door regelmatig bijscholingen te volgen.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Jazeker er is voldoende vraag naar deskundige gipsverbandmeesters.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als gipsverbandmeester werk je in de gipskamer van een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen of academisch ziekenhuis (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris gipsverbandmeester

Wat verdient een gipsverbandmeester? Als pas gediplomeerd gipsverbandmeester kun je rekenen op een bruto maandsalaris van minimaal € 2.140,-. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.490,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 5%. Salarissen verschillen per ziekenhuis omdat de functie-inhoud niet overal gelijk is.

 

Tijdens de opleiding is het salaris afhankelijk van de regeling die het betreffende ziekenhuis heeft opgesteld.

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2717 - €4426 per maand