Homeopathisch arts - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Homeopathisch arts

Als homeopathisch arts onderzoek en behandel je patiënten met allerlei verschillende klachten volgens de leer van de homeopathische geneeswijze. Om erachter te komen wat er met de patiënt aan de hand is, moet je geduldig kunnen luisteren en goed observeren. Veel homeopathische artsen werken in een eigen praktijk of in een groepspraktijk. En ze zijn goed verenigd...

Delen
arts
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris homeopathisch arts

Welke opleiding?

Bekijk jouw mogelijkheden op de website van de Vereniging Homeopathie.

Je loopbaan

Op dit moment zijn er ongeveer 300 homeopathische artsen geregistreerd. Zij werken voornamelijk als zelfstandigen in een eigen praktijk of in een groepspraktijk.

 

Afhankelijk van je vooropleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken als homeopathisch huisarts of tandarts, en zelfs als dierenarts.

 

Je hebt binnen dit beroep ook specialisatiemogelijkheden, bijvoorbeeld door je toe te leggen op de behandeling van chronische klachten.

 

Is er werk?
Er is op dit moment voldoende werk voor homeopathische artsen. De beroepsvereniging VHAN verwacht dat dit in de toekomst verandert als niet meer mensen de opleiding gaan volgen. Er kan dan een groter tekort ontstaan.

 

Een andere mogelijkheid is dat homeopathische artsen meer 'concurrentie' krijgen van andere soorten homeopaten. Er zijn bijvoorbeeld klassieke homeopaten, die geen artsenopleiding hebben en die ook wel therapeut genoemd worden. Er zijn hiervoor vele opleidingen. De beroepsvereniging verwacht dat, als dit grote aantal opleidingen blijft bestaan, de hoeveelheid werk voor homeopathische artsen in de toekomst zou kunnen afnemen.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Een homeopathisch arts werkt in een eigen (behandel-)kamer in een praktijk. Dit kan een eigen praktijk zijn, maar ook een praktijk die je deelt met andere homeopathische artsen of andere zorgverleners.

 

Je komt ook bij patiënten thuis. Voor huisbezoeken reis je binnen je woonplaats of naar plaatsen in de regio.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris homeopathisch arts

Als je als homeopathisch arts gaat werken, ligt je salaris naar verwachting iets onder dat van een huisarts.

 

Het is moeilijk een indicatie te geven, omdat de titel 'homeopathie' in 'homeopathisch arts' niet beschermd is. Er zijn daarom geen vaste bedragen bekend.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld