Beroep
Als homeopathisch arts onderzoek en behandel je patiënten met allerlei verschillende klachten volgens de leer van de homeopathische geneeswijze. Om erachter te komen wat er met de patiënt aan de hand is, moet je geduldig kunnen luisteren en goed observeren.
Veel homeopathische artsen werken in een eigen praktijk of in een groepspraktijk. En ze zijn goed verenigd...
Als homeopathisch arts onderzoek en behandel je patiënten met allerlei verschillende klachten volgens de leer van de homeopathische geneeswijze.
Tijdens je spreekuur vorm je je eerst een beeld van de patiënt en zijn situatie door uitgebreid met hem te praten. Staat dat beeld je helder voor ogen, dan bepaal je de behandelingswijze. Dit doe je in overleg met de patiënt. Als het nodig is, schrijf je homeopathische medicijnen voor.
Om te kijken of de medicijnen een goed resultaat hebben, laat je patiënten regelmatig terugkomen. Eventueel pas je dan de behandeling aan.
Je werkt zelfstandig, maar je houdt je aan de voorschriften die bij het artsenberoep horen. Soms moet je overwerken op onregelmatige tijden, omdat er spoedgevallen zijn of omdat je weekenddienst hebt.
Verder noteer je van iedere patiënt in een medisch dossier (status) wat er aan de hand is en welke behandeling je hebt voorgeschreven. Je hebt contact met collega-homeopathische artsen en soms met (collega-)huisartsen. De ontwikkelingen op je vakgebied houd je bij door vakliteratuur te lezen.
Wat verdient een homeopathisch arts? Als je als homeopathisch arts gaat werken, ligt je salaris naar verwachting iets onder dat van een huisarts.
Het is moeilijk een indicatie te geven, omdat de titel 'homeopathie' in 'homeopathisch arts' niet beschermd is. Er zijn daarom geen vaste bedragen bekend.
Om erachter te komen wat er met de patiënt aan de hand is, moet je geduldig kunnen luisteren en goed observeren. Ook moet je door kunnen vragen over hun klachten, vooral als ze moeite hebben om duidelijk te maken waar ze last van hebben.
Zelf kun je je in elk geval mondeling goed uitdrukken: om je patiënten te kunnen uitleggen wat er aan de hand is en wat je eraan wilt gaan doen en om ze advies en uitleg te geven over eet- en leefgewoonten en medicijngebruik.
In je werk ben je zeer zorgvuldig, bijvoorbeeld bij de keuze en de combinatie van medicijnen en bij het doen van lichamelijk onderzoek.
Kortom, wat je nodig hebt is:
Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
Kijk ook eens bij:
Specificaties:
KANS OP WERK
Gemiddeld