Huidtherapeut - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Huidtherapeut

Als huidtherapeut behandel je patiënten met een zieke of beschadigde huid. Daarbij weet je om te gaan met de psychische gevolgen die een huidaandoening kan veroorzaken. Je werk vaak zelfstandig, naast dat je wel betrokken specialisten en artsen op de hoogte stelt over de behandelwijzes en vorderingen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris huidtherapeut

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Voor deze opleiding bestaat een selectieprocedure omdat er elk jaar een maximaal aantal studenten wordt toegelaten. Hierdoor vinden afgestudeerden over het algemeen snel een baan. Veel huidtherapeuten doorlopen hun loopbaan in een eigen praktijk. Anderen zijn werkzaam in een ziekenhuis of in een teampraktijk.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

De meeste huidtherapeuten zijn als zelfstandig ondernemer werkzaam en hebben een eigen praktijk. Ook werken er een aantal in groepsverband samen.

 

Je kunt je ook vestigen binnen een ziekenhuis, polikliniek, gezondheidscentrum of andere medische instelling. Daar kun je je als zelfstandig huidtherapeut vestigen, maar je kunt er ook in loondienst gaan werken.

 

Mogelijke instellingen

  • Gezondheidscentrum (Eerstelijnszorg (o.a. huisartsenzorg))
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris huidtherapeut

Wat verdient een huidtherapeut? Je salaris is afhankelijk van het aantal en soort behandelingen dat je verricht. De zorgverzekering vergoedt bepaalde verrichtingen, terwijl sommige (onderdelen van) behandelingen door de patiënt zelf betaald moeten worden. Als je in loondienst werkt is je startsalaris € 2.500,-. Dit kan oplopen tot € 4.000,-.

 

Wanneer je als zelfstandig huidtherapeut gevestigd bent, bepaal je zelf je uurtarief. De richtlijn hiervoor is € 67,-. Je moet er wel rekening mee houden dat je daar nog allerlei kosten van moet betalen, zoals pensioenkosten en ziektekosten.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2500 - €4000 per maand