Klinisch perfusionist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Klinisch perfusionist

Als klinisch perfusionist neem je de functie van hart en longen over tijdens (open)hartoperaties. Ook reguleer je de bloedsomloop en zuurstofvoorziening van de patiënt met behulp van de hart-longmachine. Ook bij hart- en longtransplantaties. Verantwoordelijk werk! Je moet dus heel precies en nauwkeurig kunnen werken. Ook moet je goed kunnen samenwerken. In de operatiekamer sta je er niet alleen voor...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris klinisch perfusionist

Welke opleiding?

Voor dit beroep heb je een afgeronde HBO-opleiding nodig in een fysische, biologische of chemische richting. Vervolgens kun je de volgende post HBO-opleiding volgen.

 

Je loopbaan

Per jaar worden ruim 850 hartchirurgische en 100 longchirurgische operaties gedaan. Als klinisch perfusionist kun je ervoor kiezen om in de operatiekamer aan het werk te gaan. Maar je kunt je ook richten op wetenschappelijk onderzoek. Zo help je mee aan verdere ontwikkeling binnen je vakgebied. Ook kun je je als ervaren klinisch perfusionist bezighouden met lesgeven aan en het begeleiden van perfusionisten in opleiding.

 

Is er werk?
Er is voldoende vraag naar klinisch perfusionisten. Een klinisch perfusionist kan verschillende taken op zich nemen in het onderwijs of het onderzoek.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als klinisch perfusionist werk je in een ziekenhuis dat hart- en longchirurgie biedt (thoraxcentrum). Je bent hoofdzakelijk werkzaam op de operatiekamer. De afdeling wordt ook wel de afdeling extracorporale circulatie (ECC) genoemd.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris klinisch perfusionist

Wat verdient een klinisch perfusionist? Als klinisch perfusionist kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal € 2.855,- per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.935,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag.


Gedurende de periode dat je als klinisch perfusionist in opleiding werkt, heb je recht op een leerlingsalaris. Dit salaris varieert tussen € 1.800,- en € 2.400,-. Het salaris is afhankelijk van je vooropleiding en relevante werkervaring én van de instelling waar je de praktijkopleiding volgt.
 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2960 - €4075 per maand