Beroep
Als laborant klinische neurofysiologie of KNF-laborant doe je onderzoek naar stoornissen in de werking van het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van de hersenen.
Voor dit werk is zorgvuldigheid van groot belang. En de onderzoeken zijn niet zonder risico: je moet de gezondheidstoestand van de patiënt voortdurend in de gaten houden. Je werkt ook nog eens met hoogontwikkelde elektronische apparatuur.
Als laborant KNF doe je onderzoek naar stoornissen in de werking van het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van de hersenen. Daarnaast assisteer je de neuroloog bij spieronderzoeken.
De patiënten bij wie je een onderzoek doet, zijn bijvoorbeeld bewusteloze slachtoffers van een ongeluk, epilepsiepatiënten of mensen die vaak last hebben van migraine. Je werkt met hoogontwikkelde elektronische apparatuur, onder andere een elektro-encefalograaf waarmee EEG's (grafieken van de hersenactiviteit) worden gemaakt.
De onderzoeken zijn niet zonder risico: je moet daarom de gezondheidstoestand van de patiënt voortdurend in de gaten houden en bij verslechtering de arts waarschuwen.
Ook vang je patiënten op voor en na het onderzoek: jij moet ze uitleggen wat er gaat gebeuren en proberen ze gerust te stellen, want de onderzoeken zijn voor hen niet altijd aangenaam.
Verder houd je een patiëntenadministratie bij en schrijf je verslagen van de onderzoeken.
Voor dit werk is zorgvuldigheid van groot belang. Fouten kunnen het resultaat van het onderzoek beïnvloeden en kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid van patiënten.
Verder moet je in de omgang met patiënten tactvol kunnen optreden. Je gaat om met vaak ernstig zieke mensen, wat niet altijd gemakkelijk is.
Omdat je met hoogwaardige apparatuur werkt, moet je wel enig technisch inzicht hebben.
Kortom, wat je nodig hebt is:
Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
Specificaties:
KANS OP WERK
Hoog
SALARIS
€€2982 - 4540 per maand