Longfunctieanalist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Longfunctieanalist

Mensen met bronchitis, astma of met andere longaandoeningen zijn er in alle leeftijden. Van baby’s tot bejaarden. Als longfunctieanalist verricht je bij deze patiënten onderzoek naar het functioneren van de longen. Je kunt onder meer werken in een ziekenhuis op de longfunctieafdeling. Al tijdens de opleiding! Verantwoordelijkheidsgevoel, enthousiasme en overtuigingskracht zijn drie eigenschappen die je daarbij nodig hebt.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris longfunctieanalist

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Je kunt een vervolgopleiding gaan doen, bijvoorbeeld de post HBO-opleiding Research Verpleegkundige (clinical research coordination, CRC) of de masteropleiding Clinical Epidemiology.

 

Als longfunctieanalist kun je je nog verder scholen in je beroep. Elk jaar worden er diverse korte cursussen of trainingen gegeven over onderwerpen uit het vak en kun je deelnemen aan een bijscholingsdag.

 

Daarnaast kun je met een aantal bijscholingen bijvoorbeeld afdelingshoofd worden. Je besteedt dan meer tijd aan managementtaken. Ook is het mogelijk om begeleider te worden van longfunctieanalisten in opleiding.

 

Is er werk?
De opleiding start alleen als er een vacature beschikbaar is. Alleen dan kan er gesolliciteerd worden naar een opleidingsplaats. Ben je eenmaal opgeleid als longfunctieanalist, dan is je kans om aan een baan te komen zeer groot.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als longfunctieanalist kun je in verschillende instellingen aan de slag. Bijvoorbeeld op de longfunctieafdeling van een perifeer of academisch ziekenhuis, bij een arbeidsfysiologisch laboratorium, een revalidatiecentrum of een duikmedisch centrum.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris longfunctieanalist

Wat verdient een longfunctieanalist? Als beginnend longfunctieanalist kun je rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.140,-. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.490,-. Dit kun je verdienen wanneer je fulltime werkt.

 

Overigens ontvang je ook tijdens de opleiding een salaris. Dat is voor elk leerjaar ongeveer:

 

1e jaar: € 1.270,-
2e jaar: € 1.420,-
3e jaar: € 1.611,-

 

Deze bedragen zijn bruto per maand. In sommige ziekenhuizen kun je meer verdienen. Afhankelijk van je opleiding, ervaring en leeftijd kan het beginsalaris worden aangepast. Als het minimumloon voor jouw leeftijd hoger ligt, dan ontvang je het minimumloon. Dat is voor een volledige werkweek per 1 januari 2018 € 540,00 per maand voor een 16-jarige, waarbij het met je leeftijd oploopt tot € 1.580,00 vanaf je 22e.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2250 - €3665 per maand