Medewerker steriele medische hulpmiddelen - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Jij zorgt ervoor dat de medische hulpmiddelen weer veilig worden gebruikt voor een volgende operatie. Nauwkeurigheid en voorzichtigheid zijn vereisten in dit vak. Past dit bij jou?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris medewerker steriele medische hulpmiddelen

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de MBO-opleiding op niveau 3:

 

Je loopbaan

Alle medewerkers steriele medische hulpmiddelen werken in loondienst.

 

Als medewerker SMH kun je op basis van ervaring en eventuele vervolgopleiding(en) doorgroeien naar functies op specialistisch of leidinggevend gebied.

 

Is er werk?
De kans op werk is zeker goed voor de medewerker steriele medische hulpmiddelen. Door de vergrijzing van de bevolking is de verwachting dat het aantal medische behandelingen toeneemt, waarmee de vraag naar medewerkers SMH verder zal stijgen (UWV, 2019).

 

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s.bb.nl/kans.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medewerker SMH werk je op de sterilisatieafdeling van een algemeen, academisch of categoraal ziekenhuis of werk je in een sterilisatiebedrijf. Nederland telt iets minder dan 100 ziekenhuizen en een tiental sterilisatiebedrijven. Je werkt in teamverband voor diverse ziekenhuisafdelingen en operatiekamers (OK’s).

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris medewerker steriele medische hulpmiddelen

Wat verdient een medewerker steriele medische hulpmiddelen? Als beginnend medewerker steriele medische hulpmiddelen kun je al tijdens de opleiding rekenen op een salaris. Het bruto maandsalaris is minimaal zo'n €2.148,- en kan oplopen tot ongeveer €3.440,-.

 

Voor teamleiders ligt het salaris hoger.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2148 - 3440 per maand